Avans Multidisciplinary eXperience

print

AMX-week succesvol afgesloten

10 oktober 2018 door Avans Ondernemerscentrum

Afgelopen week vond de eerste volwassen editie plaats van de Avans Multidisciplinary Experience (AMX). Na twee pilots op kleinere schaal gingen er nu maar liefst 630 studenten van 10 opleidingen tegelijk aan de slag. Zij werkten samen in 128 teams aan opdrachten van 43 verschillende opdrachtgevers. Vrijdag 2 november vond in een vol Chassé-theater de grand finale plaats, waarbij de negen meest innovatieve ideeën werden bekroond met een AMX-award.

Zeer uiteenlopende bedrijven, overheden en andere organisaties zorgden voor veel variatie in de opdrachten. Zo onderzochten studenten bij de politie hoe het XTC-gebruik onder jongeren kan worden teruggedrongen, verdiepten anderen zich bij Inofec in de werkplek in 2030 en probeerden de studenten bij Focal Meditech een nieuwe afzetmarkt te vinden voor een eetrobot. Bij elke opdrachtgever gingen drie studententeams aan de slag. Onder begeleiding van een Avans-docent moesten deze drie teams binnen een week komen tot een innovatieve oplossing. Aan het eind van de week koos elke opdrachtgever het meest aansprekende idee.

Grand finale

In het Chassé-theater mochten de winnaars het vervolgens in negen parallelle sessies opnieuw tegen elkaar opnemen. Zij pitchten hun idee voor een jury bestaande uit opdrachtgevers en directieleden van Avans. Ook de presentatie van het concept op de zogenaamde ‘Tell & Sell’-market woog mee in het eindoordeel van de jury’s, die per zaal de winnaar bepaalden. De winnende teams werden elk beloond met een prachtige beker en cadeaubonnen.

Studenten en docenten, maar zeker ook de opdrachtgevers waren zeer enthousiast over de opzet en de uitvoering van de AMX-week. De multidisciplinaire samenwerking leidde in veel gevallen tot nieuwe inzichten en verrassend creatieve oplossingen. Een aantal opdrachtgevers heeft dan ook al aangegeven de aangedragen ideeën zeker verder te willen ontwikkelen, indien mogelijk samen met de studententeams. Anderen willen de opdracht graag uitbreiden tot een stage of afstudeeronderzoek.

De volgende AMX-week staat gepland van 8 tot en met 12 april 2019 (week 10 van blok 3). Meer dan 725 studenten van 10 opleidingen zullen hieraan sowieso deelnemen, maar je kunt je ook individueel aanmelden. Meer informatie vind je op amx.avans.nl.

 

Laatst bijgewerkt op 20 november 2018.
Avans Multdisciplinary eXperience

Click here to get the information in English.

English

Nieuws